Hundmöteskurs

Hundmöteskurs hos En Härlig Hund

Kopeelgående & Hundmöteskurs, En Härlig Hund

Hundmöteskurs

Har du en hund som reagerar på andra hundar, människor, barn, cyklister mm genom att skälla eller kanske göra utfall? Är promenaderna fulla av stress både för dig och hunden? Önskar du att era promenader var lugnare, tryggare och att ni kunde passera en trigger utan att din hund får kraftiga reaktioner? Oavsett varför din hund gör dessa beteenden på promenaderna så är detta rätt kurs för dig. Den här kursen är framtagen av vår H-märkta Hundpsykolog och metoder och kunskap som vi använder oss av i den här kursen baseras på evidensbaserade metoder och moderna forskning som är snälla och gynnsamma mot din hund och för relationen mellan hund och hundägare. Vi är noga med att ta hänsyn till känslan i hunden och varje hunds individuella upplevelser och beteenden. Det ska vara lätt för varje hund att göra rätt! Den här kursen erbjuder inga snabba lösningar. Det tar tid att ändra en känsla och ett beteende som hunden förmodligen haft under lång tid. Men vi kan ge dig som hundägare verktyg, kunskap och en förståelse för din hund som hjälper er att att stärka relationen, lära hunden slappna av och lita på dig som ägare samt ge dig som hundägare metoder att ta till för att kunna hantera situationerna på ett bättre sätt.  

Kontakta oss via mail enharlighund@gmail.com eller sms/ring 070-2282311

Aktuella datum för hundmöteskurs i Sollentuna

Hundmöteskurs februari 

Start  6 feb kl 16-18 (zoom-möte endast teori) övriga tillfällen 13/2, 20/2 samt 27/2 kl 16-17:30 

Hundmöteskurs april

start datum kommer 

 

 Hundmöteskurs

Den här kursen inleds med en föreläsning via Zoom där du får den teoretiska kunskap som behövs för att vi sedan ska kunna jobba vidare på bästa sätt praktiskt. Under 3 tillfällen ses vi sedan och arbetar praktiskt med hundens känsla i hundmöten, hur vi kan hantera kopplet och kommunicera på ett bättre sätt med vår hund via kopplet. Du får lära dig läsa av din hunds signaler, förebyggande träning och hur vi bäst hanterar situationer som vi inte kan förutse. Målet med den här kursen är att ge dig som hundägare kunskap och verktyg som ger dig och din hund lugnare, tryggare och trevligare promenader. Oavsett om din hunds reaktioner beror på stress, rädsla, glädje eller osäkerhet så har du nytta av denna kurs. Under den här kursen går vi bland annat igenom: 
 • Koppelhantering och kommunikation via kopplet
 • Förebyggande träning- olika metoder att hantera triggers under promenaden
 • Ta hänsyn till hundens känsla och hitta optimalt avstånd för träning - när har hunden bäst förmåga till inlärning, hur ska ni göra för att nå fram till er hund. 
 • Hur hanterar vi överraskande möten, utfall och situationer som redan urartat?
 • Återhämtning och stress
 • Säkerhet
 • Fokus, följsamhet och behärskning. 
Kursavgift: 2250 kr 
Antal tillfällen: 1:a tillfället teori via zoom (ca 2 h), 3 tillfällen praktik ca 90 min per gång. 
Antal deltagare: max 6 st.
Plats: Gröndalsskolan, Rotebro
Kursledare: Jennie Toracca H-märkt Hundpsykolog/Hundinstruktör

Fördelar med att investera i  hundmöteskurs: 

 • Få kunskap kring hundens beteenden vid hundmöten.
 • Lär dig kommunicera bättre med din hund via kopplet. 
 • Få tryggare och lugnare promenader.
 • Lär dig vad ditt kroppsspråk säger?
 • Tryggare relation med din hund
 • Reducera stressen för din hund.