Hundkurs för barn i Sollentuna

Hundkurs för barn i Sollentuna

Hundkurs för barn i Sollentuna, En Härlig Hund

Hundkurs för barn 8-15 år

Självklart ska även hundens minsta hussar och mattar få chans att gå en kurs. I vår kurs för barn fokuserar vi framförallt på att ha roligt tillsammans, prova olika aktiveringar såsom agility, godissök, balansträning och trix. vi pratar om hur vi bäst kommunicerar med hunden och vad deras respektive vårt kroppsspråk kan betyda. En förälder per barn är välkommen att vara med om man vill det. Om barnet kan hantera hunden bland andra hundar så får man vara med utan förälder. Hundägaransvar råder för varje deltagande hund. Ålder på deltagande hund rekommenderas från 6 mån och uppåt.

Kontakta oss via mail enharlighund@gmail.com eller sms/ring 070-2282311

Om det inte finns aktuella datum satta så anmäl intresse till oss!

Aktuella datum för hundkurs för barn i Sollentuna

Hundkurs för barn start 3 dec kl 17:00-18:30

3 tillfällen lördagar 3/11, 10/11 och 17/12 kl 17:00-18:30. Alla tillfällen hålls utomhus vid Gröndalsskolan, Rotebro, Upplyst plats vintertid. 

Hundkurs för barn i Sollentuna

En Härlig Hund tycker att det är en självklarhet att även våra barn och ungdomar som lever tillsammans med hund för gå på kurs. Vi har tagit fram en kurs som i första hand ska vara rolig och trygg för både barn och hund. Gruppen är liten, max 4-5 barn för att vi ska kunna hålla en så trygg och säker miljö som möjligt och ha tid att hjälpa alla. Det är viktigt att barnet i fråga klarar av att hantera sin hund någorlunda i koppel. Om man som förälder vill vara med som en hjälpande hand är det självklart välkommet. Viktigt för oss är att kursen ska vara rolig och kravlös och att lära sig att umgås med sin hund på ett tryggt sätt. 
Innehåll:  hur man beter sig kring och med hunden, hantera koppel och gå en promenad, hur lär man hunden olika saker, prova på agility, hur leker man bäst med hunden, 
Antal tillfällen: 3
Antal per kurs: Max 4 st
Ålder på hund: från 3 mån och uppåt. Barnet bör kunna hantera och hålla hunden i koppel.Ålder på barn: lämplig från 8-15 år
Plats: Gröndalsskolan, Rotebro Utomhus, upplyst kvällstid
Kursledare: Jennie Toracca H-märkt hundinstruktör & Hundpsykolog
Pris: 1395krFördelar med att gå hundkurs för barn: 

  • Barnet lär sig hur man beter sig tillsammans med hund
  • förbättrar relationen mellan barn och hund
  • Ökar trygghet och säkerhet
  • Barnet blir mer involverat i hundens liv. 
  • Roligt och kravlöst
  • Testa på roliga aktiviteter tillsammans.