Hundpsykolog

Utredning av Hundpsykolog i Sollentuna

Hundpsykolog i Sollentuna, En Härlig Hund

Behöver du hjälp att förstå din hund?

Behöver du hjälp att förstå din hunds beteenden? Har din hund oönskade beteenden som överdrivet vaktande, skällande, utfall mot andra hundar eller människor eller lider din hund av någon rädsla. Ibland kör vi fast och behöver hjälp utifrån att förstå hundens beteenden och känslor. En Hundpsykolog kan hjälpa dig att se de bakomliggande faktorerna bakom din hunds beteenden och ge dig verktyg att veta hur du ska reda ut dem.  När du anlitar En Härlig Hund kan du vara trygg med att du får träffa en certifierad och H-märkt Hundpsykolog som noga tar hänsyn till att varje hund är individer och bör utredas därefter. Vi använder endast positiva och evidensbaserade träningsmetoder och utgår alltid efter den senaste forskningen kring hundpsykologi. Vi samarbetar med Fear-free certifierad Veterinär Elin Lindell (nominerad till årets veterinär) på Anicura Djursjukhus och remitterar din hund vidare om det till exempel kan behövas medicinering eller annan typ av rehabilitering. 
Vårt yttersta mål är att du och din hund ska känna er sedda och trygga hos oss. 

Kontakta oss via mail enharlighund@gmail.com eller sms/ring 070-2282311

Hundpsykolog i Sollentuna

När du bokar en utredning av din hund hos En Härlig Hund träffar du Jennie Toracca, certifierad H-märkt Hundpsykolog. Jennie är även utbildad Hundinstruktör, beteendevetare och Noseworkinstruktör som jobbat heltid med hund sedan 2018. Första mötet med hundpsykologen görs en grundlig kartläggning och utredning över din hunds bakgrund, vardag och nuvarande situation. Det här mötet brukar ta ca 1,5-2 h och är såklart möjligt att göra online om man hellre önskar det. I annat fall brukar man ses i hundens hemmiljö. 
Efter det första mötet med hundpsykologen får du en skriftlig sammanställning av utredningen och ett förslag på en åtgärdsplan och träningsupplägg. Det är väldigt individuellt hur man sedan går vidare och hur lång tid som behövs för träning och rehabilitering beroende på hur hundens problematik ser ut. 

Om du har frågor eller vill boka en utredning av din hund kontakta oss via mail på enharlighund@gmail.com eller via telefon 070-2282311. Kontakta hundpsykolog om :

  • Din hund har rädslor för tex ljud, andra hundar, människor mm
  • Din hund har separationsångest
  • Din hund lider av stressrelaterade problem
  • Din hund reagerar aggressivt
  • Din hund har varit med om ett trauma/ chock
  • Din hund har utvecklat problembeteenden som du behöver hjälp att förstå och arbeta bort.