Om En Härlig Hund

En Härlig Hund är ett H-märkt  hundföretag och medlem i Sveriges Hundföretagare . En Härlig Hund består av Jennie Toracca VD samt Hundinstruktör/Hundpsykolog, som är den som håller i alla kurser och privatträningar, Pietro Toracca, styrelseledamot och "allt i allo" samt Johanna Wik BAT-instruktör, assisterande instruktör och administratör av web.  Vårt säte är i Rotebro, Sollentuna men vårt upptagningsområde sträcker sig över hela Stockholms län. Vårt mål är att erbjuda ett  brett urval av hundkurser och att sprida träningsglädje och kunskap inom modern hundträning och belöningsbaserad träning.  Det är för oss en självklarhet att ta del av den senaste forskningen inom hundträning och att ständigt förnya, förbättra och fördjupa våra kunskaper genom fortbildning.  

Det är för oss viktigt att du som kund ska kunna känna dig säker och trygg när du vill gå en kurs, träna privat eller behöver hjälp av en hundpsykolog. Genom att välja ett kvalitetssäkrat hundföretag som är H-märkta och som är medlem i Sveriges Hundföretagare kan du som kund vara säker på att finns en kontroll av relevant utbildning och en värdegrund av etik och moral som skall följas. Vem som helst får kalla sig hundinstruktör, hundtränare osv men för att kalla sig certifierad och H-märkt krävs en bevisad kompetens.

En trygg och säker hund är både lätt att träna och att leva med!

Om Jennie Toracca

Jag som driver En Härlig Hund heter Jennie Toracca. Jag bor med med min man, två söner och 3 blandrashundar från Irland i Rotebro, Sollentuna.
Jag har levt  med och tränat egna hundar, framförallt omplaceringshundar i över 15 år och arbetar sedan några år tillbaka heltid med hundträning, kursverksamhet, privatträningar samt utredningar av problemhundar.  Att få jobba med sin största hobby och passion i livet är en riktig lyx. Hundarna lär mig så otroligt mycket  om kommunikation, tillit, samspel och respekt och framförallt ger mig dem mig glädje.  Med mina egna hundar ägnar jag mig framförallt åt nose work, viltspår och vardagslydnad. Jag drömmer fortfarande om att ta jägarexamen och kunna  ägna mig åt eftersök och att lära min yngsta hund att söka kantareller åt mig. Jag älskar att nörda ner mig i beteenden, psykologi, orsak- verkan både vad gäller hundar och människor. 

Som hundinstruktör och hundpsykolog drivs jag  speciellt av att sprida kunskap kring hur vi kommunicerar med våra fyrbenta vänner. Speciellt hur vi kommunicerar via vår koppelhantering. Kunskap jag anser är otroligt viktig och som är en bristvara inom dagens hundträning.  Det är en självklarhet för mig att jobba med modern hundträning, belöningsbaserad träning och positiv förstärkning.  

Mitt mål är att bygga relation, trygghet och kontakt genom positiv och rolig träning tillsammans med er och era hundar.


Varmt välkommen att dela träningsglädjen på någon av våra kurser. 
Jennie Toracca


Meritförteckning: 

Yrkesutbildningar:
2017-2018 Hundinstruktörsutbildning, examen Diplomerad Hundinstruktör vid Hundens Hus, Stockholm
2018-2019 Hundpsykologutbildning, Hundens Hus, Stockholm
2019 Hundbeteendevetareutbildning Hundens Hus, Stockholm
2019 Hunddagisutbildning, Hundens Hus, Stockholm
2020 Noseworkinstruktör Hundens Hus, Stockholm

Kurser & föreläsningar :
2018 Första Hjälpen kurs för Hund - HLR, chock, skador
 2019 Per Jensen - föreläsning "Hunden och Vi - om relationer och missförstånd, Hundens Hus, Stockholm
2019 Kurs Belöning- Helt Enkelt - Hund helt Enkelt, Självstudiekurs
2019 Kurs På Goda Grunder - Hund helt Enkelt, Självstudiekurs
2019 kurs Aktivera Mera - Hund helt Enkelt , Självstudiekurs
2020 Kurs Lugn och fokuserad hund - Hund helt enkelt, Självstudiekurs
2020 kurs Balansboll - Onlinekurs Dogeductus
2020 Mattans Möjligheter Masterclass - webkurs med Milene Wallin Beteendeutredare
2020 När träningen inte räcker till Masterclass- Med Beteendeutredare Milene Wallin och Leg veterinär Elin Lindell
2020 Ptsd hos hund - webbinarie med Caroline Alupo, Fil mag Etologi och Dipl. Hundpsykolog
2021 Grisha Stewart Dog school - webbinarier, onlineutbildningar inom bla BAT, Reactivity problems mm.