Kurser för tonårshunden/ unghunden 

När valpen plötsligt blir en trotsig tonåring där hemma kan man behöva lite extra stöd och hjälp. Vi kan uppleva att hunden plötsligt inte hör eller lyssnar på oss, att det blir besvärligt att gå i koppel för att hunden hoppar, biter i kopplet och springer kors och tvärs. Hunden har tappat intresset för oss och vill istället bara utforska sin miljö, skälla på allt och alla och jaga allt som rör sig. Vi vill hjälpa dig som har en tonårshund hemma att öka förståelsen för vad din hund går igenom denna period. Vi lägger stor vikt vid hur vi kan hantera hundens ökade stress, koppelgåendet, följsamheten och hur vi kan hantera besvärliga hundmöten. Liksom problembeteenden som bitande, skällande, drag i koppel eller ökad jakt.  Kurserna för tonårshunden /unghunden passar hundar från ca 4 mån - 2 års ålder.  Om ingen kurs passar dig erbjuder vi såklart även privatträningar. 

En Härlig Hund är H-märkt och våra kurser leds alltid av  diplomerad Hundinstruktör/Hundpsykolog.  Vi håller till i Rotebro i Sollentuna.


Aktuella kurser

Slyngelkurs /unghundskurs start 1 aug kl  11:45-13:15
utomhus, Gröndalsskolan Rotebro
En Härlig Hund- unghund/ slyngelkurs

Unghund /slyngelkurs 

Målet med kursen är att ge dig  förståelse och kunskap kring hundens beteenden och utveckling under tonåren. Vi pratar om stress,  bakomliggande faktorer till problembeteenden, passivitet- /lugn och ro träning, balans i vardagen, självkontroll & fokus, mm.
Här får du verktyg för en bättre kommunikation med din hund så att konflikterna byts till samarbete. Vi tränar behärskning, koppelgående, hundmöten, aktivering och passivitet, inkallning mm.   

Pris: 1850 kr (kurskompendium, diplom ingår)
Antal tillfällen:  4 st 
Tid: 90 min / tillfälle
Antal deltagare : Max 6 st
Ålder på hund: ca 5 mån till 2 år
Kursledare: Jennie Toracca H-märkt Hundinstruktör och Hundpsykolog
Plats: Utomhus intill Gröndalsskolan i Rotebro. Upplyst kvällstid. 

Läs gärna mer kring hur vi hanterar riktlinjer och anpassningar pga corona/covid-19 här.