Kurser inom Nose work 

Nose work är en hundsport som ursprungligen uppkom i USA 2006 efter att några yrkeshundförare insett hur gott hundar mådde av att aktivera sitt luktsinne och hur mycket glädje det fanns att hämta genom att träna på just nosarbete. Till Sverige kom sporten 2012 och det är SNWK (Svenska Nose Work klubben) som är det sammanhållande organet för detta i Sverige. Läs gärna mer på deras hemsida www.snwk.se
Nose work passar alla hundar och alla ägare, oavsett ålder och oavsett om man vill tävla eller bara ha en riktigt bra, enkel och nyttig aktiveringsform. Det krävs inte en massa dyr utrustning och förberedelsetiden inför ett träningspass hemma eller på promenaden är relativt kort till skillnad mot tex viltspår och liknande där liggtider mm gör att man inte kan vara lika "spontan och effektiv". Tränar du Nose work kan du hinna med ett bra pass medan potatisen kokar eller på lunchpromenaden. Söker du ett roligt och enkelt sätt att aktivera och stimulera din hund så är det här det du söker.  

De positiva effekter man sett på hundar som tränar Nosework är bland att de bli lugnare, mer tillfredsställda och att problembeteenden minskar. Det har även en effekt på hundens självförtroende vilket kan ge den försiktigare hunden en boost. Eftersom man i Nosework jobbar enskilt med sin hund så lämpar det sig även för den reaktiva hunden.

Aktuella kurser

Nosework 1 grundkurs start 6 juni kl 17:00-18:30

 Utomhus Gröndalsskolan, Rotebro

Nosework 1 grundkurs start 8 aug kl 16:30-18:00

 Utomhus Gröndalsskolan, Rotebro

Nosework 2 Fortsättning Start söndag 5 september kl 15:00-16:30 

Utomhus Gröndalsskolan, Rotebro

Nose work 1 grundkurs

Målet med den här kursen är att ge dig grunden inom nose work  klass 1  så att du och din hund kan göra behållarsök, inomhussök, utomhussök samt fordonssök när kursen är klar. Oavsett om du har för avsikt att på sikt tävla i nose work eller bara letar efter en riktigt bra aktiveringsform för din hund så passar denna kurs. Alla raser och åldrar kan utföra nose work. 

Vi pratar om hur man lär hunden att söka doften, markeringar, läsa av sin hund och lära hunden att jobba självständigt, fördelar och positiva effekter av nose work. Vi övar praktiska sök inom de  fyra momenten som ingår i nosework - behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Vid kursstart ingår ett litet startkit med hydrolat (doften) så att ni direkt kan börja träna hemma. 

Pris: 1850 kr (kurskompendium, startkit med hydrolat, diplom ingår)
Antal tillfällen: 4  
Tid: 90 min/tillfälle
Antal deltagare: max 6 st

Ålder på hund: passar alla raser från ca 4 mån och uppåt.
Plats: utomhus vid Gröndalsskolan, Gröndalsvägen 3 i Rotebro.
Kursledare: Jennie Toracca Noseworkinstruktör, H-märkt hundinstruktör


Läs mer om vilka anpassningar vi gör pga Covid- 19 här. Vi håller oss ständigt uppdaterade och anpassningarna kan därför komma att ändras beroende på rådande läge.

Nose work 2 fortsättningskurs

Den här kursen är en fortsättningskurs för er som gått Nose Work Grundkurs 1 och som vill fortsätta utveckla och fördjupa er träning. Vi håller oss fortfarande till kriterierna för NW klass 1. Det vill säga vi fortsätter mestadels med doften eukalyptus och momenten behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök men kommer även testa på att lägga till ytterligare en doft, fler gömmor och försvåra söken.  Målet med kursen är inspirera er att fortsätta utmana er själva och hunden i ert nosarbete. Hur kan vi öka höjderna på gömmorna? Hur förbättrar jag hundens markering i söken? Hur ökar jag hundens uthållighet i söken mm. Vi varvar teori och praktik. 

Pris: 1850 kr (kurskompendium,  diplom ingår)
Antal tillfällen: 4  
Tid: 90 min/tillfälle
Antal deltagare:  Max 6 st

Ålder på hund:  passar alla hundar som gått Nose Work grundkurs 1 eller redan lärt sig söka doften Eucalyptus på annan Nosework kurs. 
Plats: utomhus vid Gröndalsskolan, Gröndalsvägen 3 i Rotebro.
Kursledare: Jennie Toracca Noseworkinstruktör, H-märkt hundinstruktör


Läs mer om vilka anpassningar vi gör pga Covid- 19 här. Vi håller oss ständigt uppdaterade och anpassningarna kan därför komma att ändras beroende på rådande läge.