Hundkurser i Sollentuna

Vi bygger relation och trygghet genom positiv och rolig hundträning.

Kurser för valpar 3-6 mån

En Härlig Hunds valpkurser rekommenderas  till valpar från ca 3 till 6 månader (vid kursstart).  Vårt mål är att ge er en trygg och stabil start  i ert nya liv tillsammans. Vi lägger stor vikt vid att bygga kontakt, relation och förståelse för valpens inlärning, beteenden och kommunikation. Praktiska övningar blandas med teori. Våra valpkurser är utomhus så  valparna får mycket miljöträning och social träning på köpet.  Våra valpkurser  leds av H-märkt Hundinstruktör och vi håller till i Rotebro, Sollentuna, Stockholm norrort.  Vi erbjuder även trix & sök kurs för valpar samt intensivkurs för valp och självklart kan du även boka privatträning med instruktör om du hellre vill det. 


Aktuella kurser

Valpkurs (söndagar) start 1 augusti kl  10:00-11:30   

Gröndalsskolan Rotebro

Valpkurs start 17 augusti kl 18:00-19:30        

Gröndalsskolan, Rotebro

NYHET! Testa den nya superroliga hundsporten Hoopers!!
Hoopers kurs för valpar  start 15 augusti kl 15-16:30
Gillbo Ängar, Rotebro

Valpkurs start 19 september kl 15-16:30

Gröndalsskolan, upplyst plats

Valpkurs start 28 sep kl 18-19:30

Gröndalsskolan, upplyst plats

Valpkurs

Målet med vår valpkursen är att ge er en god grund i er vardagslydnad att lära er bygga relation och kommunikation med er nya familjemedlem. Vi använder belöningsbaserad träning för att bygga motivation och glädje i träningen.  Vi lägger stor vikt vid följsamhet och koppelhantering för att lägga en bra grund för valpens koppelgående. Vi varvar teori och praktiska övningar.  Kursen berör bland annat Inlärning, valpens beteenden, vikten av rätt belöningar och tajming, bygga kontakt och relation med valpen, ensamhetsträning, passivitet, vardagslydnad, koppelgående och inkallning. 

Pris: 2100 kr (kurskompendium, diplom ingår)
Antal deltagare:  Max 8 st  
Antal tillfällen:  5
Tid: 90 min/ tillfälle
Ålder på hund:  ca 12 v - 6 mån
Kursledare:  Jennie Toracca H-märkt Hundinstruktör
Plats:  Gröndalsskolan, Rotebro

Nyhet! Hoopers för valpar

Hoopers är en superrolig hundsport från USA som är relativt ny i Sverige men som växer lavinartat. Hunden ska ta sig runt en bana med bågar (Hoops), korta tunnlar och runda tunnor.  Till skillnad från Agility innehåller Hoopers inga hopp, kraftiga svängar och tvära stopp vilket för att det är mycket snällare mot hundens kropp och gör att alla hundraser, åldrar och alla hundägare kan genomföra sporten. Hoppers bygger ett fantastiskt samarbete mellan hund och förare där vi verkligen får träna på att kommunicera och styra hunden på avstånd. Framförallt är Hoopers en superrolig aktivering som verkligen kommer ge er båda mycket glädje, fart och självförtroende.  På den här kursen lär vi på ett lite lättare sätt och anpassat till valparna ut grunderna i att runda tunnor, gå igenom tunnlar och bågar samt prova på kortare banor.  
Inga förkunskaper krävs!

Pris: 1550 kr
Antal deltagare: Max 5 st 
Antal tillfällen 3 
Tid: 90 min 
Ålder på hund: fr ca 12 v - 6 mån
Ålder på hundförare:  Barn från 8 år kan gå denna kurs med valpen.
Kursledare: Jennie Toracca H-märkt Hundinstruktör
Plats: Gröndalsskolan, Rotebro

Valpkurs Intensiv

Valpkurs Sommarintensiv är en valpkurs på 3 tillfällen under en helg där vi lägger en god grund i er vardagslydnad att lära er bygga relation och kommunikation med er nya familjemedlem. Vi använder belöningsbaserad träning för att bygga motivation och glädje i träningen. Några av de moment vi går igenom är Inlärning och belöning, bygga relation, Kontakt, följsamhet, stadga, koppelgående och grundinkallning.

Pris: 1550 kr/ hund
Antal tillfällen: 3
Tid: Fre 2 juli kl 18:00-20:00, lör 3 juli 10:30-12:00, sön 4 juli 10:30-12:00

Antal kursdeltagare: Max 8 st.
Kursledare:  Jennie Toracca H-märkt Hundinstruktör
Plats: utomhus intill Gröndalsskolan, Gröndalsvägen 3 i Rotebro.