Boka problemutredning hos Hundpsykolog

Till skillnad från en hundinstruktör som lär dig som ägare hur du ska träna på olika moment i vardagen, lära in ett beteende, aktivera din hund eller lära in trix mm så utreder en hundpsykolog orsakerna bakom olika beteenden och problem som hunden har. En hundpsykolog gör en noggrann utredning och kartlägger hela hundens livssituation, vardag, hälsa mm. Problemen kan vara stress, rädslor, smärta, utfallsproblematik, trauma, aggression, separationsångest mm som gör att vår vardag med hunden blir svår och i många fall väldigt begränsad.  En hundpsykolog har verktygen att kunna utreda orsakerna bakom dessa problem samt stor kunskap i hundars beteenden, språk, inlärning samt fysiska och psykiska mående för att kunna lägga upp en bra behandlingsplan och träningsplan för hunden. I det fall vi anser att hunden även behöver hjälp på medicinsk väg eller med annan typ av rehab så remitterar vi till kollegor som vi samarbetar med. Ofta löper dessa behandlingar och träningar under en längre tid där du som ägare tränar mycket självständigt efter ett upplägg som vi kommit överens om. 
Tid hos hundpsykolog kan bokas per timme men oftast så köper kunder ett utredningspaket som innehåller både utredning, konsultation, träningsupplägg och åtgärdsplan samt 3, 6 eller 10 träningstillfällen ihop med hundpsykologen. Varje träningstillfälle är 60 min. 

 Alla hundar förtjänar att må bra och känna sig trygga.

Jennie Toracca

H-märkt Hundpsykolog, Hundinstruktör och Noseworkinstruktör
Pris: 900 kr/ timme

När du kontaktar mig så görs alltid en första konsultation och utredning och eventuellt ett hembesök. Efter det sammanställs utredningen. Efter en färdig utredning lägger jag upp en åtgärdsplan och träningsplan med både kortsiktiga och långsiktiga mål. Den här typen av träning sker ofta över en längre tidsperiod  beroende på hundens situation och problem. Ibland behöver vi sätta in medicinering och andra åtgärder och då hjälper jag till att remittera till en Fear- Free certifierad veterinär på Albano som jag samarbetar med. Kontakten med mig kan ske både i hemmet, online och på annan plats. 

Tveka inte att höra av dig om du har funderingar på hur vi skulle kunna hjälpa dig och din hund! Inga problem och beteenden är för stora eller för små. 

För mer info och bokning maila info@enharlighund.se eller ring 070-2282311